take your time

April 18, 2010

pe aceeasi lungime de unda

maine se lucreaza in agentie. asa ca lucrez si eu acum, ca sa fiu pregatita.
m-am lasat ademenita de un whist acum cateva ore (pe care l-am si castigat cu brio), dar am revenit cu picioarele pe pamant, am scos caietul de lucru si am inceput.
dar cand veni timpul de pauza, pauza se facu pagina de facebook. si ce imi vad ochii. un link postat de bradut florescu. link care face trimitere la un clip nina pastori.
si atunci ma gandesc: coincidenta sau nu? si daca da, cea mai simpatica.

sa explic:
bradut florescu a organizat la un moment dat un concurs pe amazingrace.ro. ideea era ca cei care au ajuns in locuri extraordinare si mai putin obisnuite si batatorite de tot omul, sa scrie despre ele si sa si exemplifice cu imagini. si m-am hotarat sa scriu si eu. nu ca as fi fost in cine-stie-ce locuri. dar acolo pe unde am fost, mi-a placut mult. si imi era drag sa scriu despre ele. iar cel care intra la categoria mai putin obisnuit, era Chiclana (de la Frontera), in Spania. de fapt in Novo Sancti Petri, care apartine de Chiclana. la vreo 25 km de Cadiz. adica acolo unde timpul sta in loc, pentru ca nimeni nu se grabeste sa paraseasca plaje virgine, sate cu pescari, oameni povestitori, terase cu mai multa verdeata decat mese, locuri cu legenda de flamenco. si am inceput sa scriu. dar pe masura ce scriam, era un detaliu important de care nu imi aduceam aminte. intr-o excursie organizata, pe durata acestui sejur, am vizitat aceste sate de pescari, iar ghidul ne povestea de mandria locatarilor fata de o cantareata a carei casa natala era in zona. mai exact in San Fernando, dupa cum aveam sa imi amintesc ulterior. dar numele cantaretei nu imi rasarea in minte, de nicio culoare. nu imi aminteam, si pace. am cautat pe net cantareti de flamenco, din zona asta. ea nu aparea. ori poate nu am cautat eu bine. si m-am enervat. era un detaliu important in scrierea mea. am lasat-o deoparte si am zis ca o sa imi amintesc. am luat la puricat pozele si mi-am dat seama ca si cu pozele era o problema. nu aratau prea bine si parca nu reflectau intocmai bucuria de atunci. lasand la o parte rezolutia proasta si alte imperfectiuni. asa ca am incheiat cu scrierea si am lasat balta ideea de a trimite povestea mea de calator in sancti petri. si totul a pornit de la cantareata.

uite ca acum imi sare in cale, tocmai prin gura (ma rog, scrisul) initiatorului concursului.
eu vroiam sa ii povestesc de locul meu special si de nina pastori in particular, iar el mi-a citit gandurile si a povestit el despre ea.
iar acum scriu si eu, negru pe alb, ca sa n-o mai uit vreodata.

No comments: