take your time

November 6, 2008

THE Roisin Murphy

daca as spune ca a fost cel mai tare concert, i-as nedreptati pe altii care mi-au placut la fel de mult. dar ca a fost un concert extraordinar si exploziv de-a dreptul, asta pot sa spun cu mana pe inima si cu bucurie in suflet ca am reusit sa ajung s-o vad pe R.M. la polivalenta.
ce a fost extraordinar si exploziv?
- voce
- costumatie
- atmosfera
- formatie
- sunet
- accesorii
- fetele din trupa
- piesa 1
- piesa 2
- piesa 3
..............
- piesa n (caci s-a cantat timp de 2 ore, mai degraba la foc continuu decat in slow motion, cu schimbari pe scena, cu popasuri langa public, cu cel mult 2-3 minute pauza pentu un refresh)
- last, but not least, Roisin Murphy, intotdeauna deosebita, simpatica, fermecatoare, extravaganta prin aparitie si printr-o voce like definitely no other.
m-a lasat masca de cateva ori, fara replica si fara reactie. doar ochi si urechi.
in primul rand, cel putin, senzatia este accentuata la maxim. la propriu si la figurat. imi statea mintea in loc, iar operatia de apendicita mai ca se facea resimtita la basul puternic, care se ducea pana in varful degetelor mici de la picioare.
sa mai spun cate ceva de voce? acum ca mi-au revenit cuvintele?!
vocea ei este asa ceva, de nu te-ai mai satura s-o asculti. pe patul de moarte fiind, daca auzi vocea asta, cred ca paradisul e garantat. daca exagerez sau nu, nu stiu. pentru ca voci de te lasa pe spate mai sunt. dar s-o auzi cum nuanteaza fiecare piesa, se agita si danseaza si in acelasi timp profita de calitatile ei in favoarea publicului, e nemapoimenit. si ea stie acest lucru. controleaza vocea si se joaca cum vrea ea. cunoaste efectul vocii ei asupra oamenilor si ii place sa ii multumeasca cu ajutorul ei.
roisin e incantatoare. se transpune, se schimba, ajunge la punctul culminat si o ia de la capat. iti taie respiratia. vocea ei trecea nonsalant pana si prin perdelele folosite ca scut impotriva locurilor libere si neatragatoare la prima vedere.
s-a simtit foarte bine pe scena si a lasat sa se vada acest lucru. sper ca si noi i-am aratat interesul si pasiunea cuvenite.
R.M. a fost la polivalenta pe 5 noiembrie. de la 10 seara incolo. a promis sa revina. o s-o cred pe cuvant.







Roisin Murphy You Know Me Better
Asculta mai multe audio Muzica »

ps:

2 ore de roisin murphy mi-au luat durerea de cap mai repede decat un nurofen sau paracetamol sinus sau quarelin sau antinevralgic sau orice alt remediu, care oricum nu prea dadea rezultate pana acum.

No comments: