take your time

July 24, 2008

terapie sau ce?

cum ajuti pe cineva sa treaca peste momente de panica, de neliniste, de singuratate?
adica omul este panicat din fire si se nelinisteste destul de rapid si in plus, fizic, locuieste singur intr-o casa de la marginea unui sat. teoretic are toate motivele sa se simta rau si sa isi doreasca tot felul de lucruri care au legatura cu lumea cealalta.
cum faci sa il ajuti pe acest om pe care il iubesti, dar cu care nu poti petrece tot timpul, pentru ca ai si tu viata, job, treburi si altele? caci se pare ca propria lui putere de convingere si incercarea de a trece peste lucruri zicand ca maine este o noua zi, nu mai este indeajuns. cum ii spui unui astfel de om, ca viata merita traita, desi multe par sa se impotriveasca. ca sunt atatea momente, chiar si la o varsta inaintata, de care inca te poti bucura si pentru care merita sa te scoli de dimineata. ajuta o carte, un film, o iesire la teatru, o plimbare, doua trei in parc? pe termen scurt poate ajuta. dar ce facem dupa aia? o luam de la capat? cu accentul pus pe neliniste si panica absurda sau ganduri negre.
cum sa fac sa dau din excesul meu de zel sau sa transfer o pasiune pentru un hobby care sa se transforme intr-o placere zilnica?
e greu. pentru ca nu stii de unde sa apuci problema. nici tu, nici el. iar el cu siguranta se va baza pe tine.

No comments: