take your time

December 20, 2010

less is more

oare vanzatorii nu stiu asta?
se pare ca cei de la bell'agio casa, adica magazinul minunat cu mobilier minunat si decoratiuni minunate (si multe altele minunate), nu stiu asta.
fapt pentru care, nu prea am putut admira si nici analiza aceste lucruri minunate, din cauza vorbariei vanzatoarelor care stateau pe capul meu, cu o incapatanare nedisimulata. si imi povesteau de una si apoi de alta, desi eu le instiintasem ca nu era prima data cand calcam pragul magazinului.
iar eu, naiva de mine, credeam ca pot sa fac stanga-dreapta, dupa care linistita sa imi continui cautarile. aveam cu mine my self judgement si my own budget, asa ca nu mai imi trebuia nimic.
inteleg foarte bine nevoia vanzarii prin recomandari, explicatii, sugestii. si urmarirea la pas, prin tot magazinul, pentru ca, nu-i asa, daca aveam nevoie de ceva si nu aveam pe cine sa intreb. dar toate astea au o limita. o limita care, odata depasita, te scoate mai degraba din magazin.
ceea ce am si facut.

2 comments:

Traduceri said...

Exact asta ma alunga si pe mine dintr-un magazin. Si nici macar nu trebuie sa fie prea insistenta vanzatoarea. Am si eu ochi sa ma uit, am si eu gura sa intreb daca vreau sa aflu ceva. Nu e nevoie sa te bagi in sufletul meu.

ana si maria said...

exact. dar uite ca si ele, vanzatoarele, au ochi si gura si nu le lasa pana nu le folosesc la maxim. :)

evident, la polul opus este lipsa lor din unele magazine, in care le cauti pana te enervezi si, evident, iar pleci. dar asta e alta poveste.