take your time

June 3, 2010

magazine arabesti in bucuresti

ca sa nu uit.

"- Macelarie Halal (str. Virtutii nr. 9) - pentru cei din Militari si din Drumul Taberei.

- Macelarie Kasap (Sos. Andronache nr. 3, Colentina) - lipita de o patiserie turceasca, pe o strada care mai adaposteste inca vreo doua macelarii arabesti.

- Macelaria Sultan - din spatele cofetariei Tip-Top din Crangasi

- Macelaria Abu-Bacri (str. Berzei nr.58), aproape de piata Matache. Au o gramada de condimente, dar si apa de flori de portocal si trandafir, amestec pentru kofta (chiftele arabesti), un humus foarte cremos si o gramada de conserve (cu sarmale, vinete umplute, naut, fasole).

- Macelaria de pe Calea Mosilor (pe partea dreapta cum mergi spre Obor) - au carne marinata, conserve de naut, fasole fava, linte etc.

- Magazin arabesc pe Calea Mosilor (tot pe partea dreapta cum mergi spre Obor, dupa ce treci de intersectia cu Mihai Eminescu) - nu au macelarie, dar gasesti nenumarate bunatati: bulgur, naut, apa de trandafiri, dulceata de smochine, linte, fasole, sirop de rodii, dulciuri arabesti, multe feluri de conserve (sarmale, vinete, humus, fasole) si condimente specifice.

- Macelaria de pe Strada Ritmului (aproape de intersectia cu Bd. Ferdinand) - gasesti carne marinata, plus conservele traditionale enumerate mai sus.

- Macelarie Kasap de pe Strada Jiului."

sursa: good food.

+ in Drumul Taberei, in piata Moghioros mai este o macelarie Halal.

si mai vine un articol.
pentru ca, pazea! ma apuc sa experimentez.

No comments: