take your time

September 4, 2009

hotul care lasa urme

ziua in care un hot iti intra-n casa, in timp ce tu dormi, cu portar la scara blocului si interfon la intrare, pai, nu prea o uiti niciodata. din ziua aia esti alt om. cu simturi mult mai ascutite, cu tensiune mai ridicata, cu frica in san.
oricat as incerca sa nu tin cont, toate astea se tin scai de mine, ca un fan adevarat dupa cantaretul preferat. aud tocuri mai des, mobila care scartaie, miscari apasate. masina de spalat scoate sunete ciuda, ca si cand o cheie s-ar rasuci mereu in broasca. si nu, nu este un cosmar sau un scary movie. un hot in casa ta chiar este o experienta urata.
care genereaza ulterior si cosmaruri in miez de noapte si neliniste in miez de zi.
de unde si sentimentul ca parca m-as muta. m-as tot muta, fara sa ma uit inapoi. nu stiu la ce ar ajuta asta. sa las in urma un apartament frumos intr-o zona misto. numai ca e apartamentul in care a intrat hotul si de asta nu mai scap.

acum 2 nopti, in decurs de aproximativ o ora, caci m-am uitat la ceas si inainte si dupa, am avut cosmarul real in care niste hoti vroiau sa intre in casa, sa darame usa de la intrare, sa bage lucruri prin gemuletul de pisica (care nu exista, evident, in realitate, dar care in visul meu era exact acolo unde ar trebui sa fie intr-o casa de om fericit si iubitor de pisici). si vedeam tot felul de obiecte straine prin casa, care nu stiu cum ajunsesera acolo, plus o camera care tinea sa inregistreze orice miscare faceam.
cand m-am trezit, eram pe atat de nervoasa, pe cat eram de linistita. ciudat. ca era doar un vis urat, asta a fost bine. ca s-ar putea sa se mai intample, din cauza hotului blestemat, asta ma cam sperie.

dar doamne ajuta, ca cineva sa il pedepseasca pe cel care a vrut sa intre, sa ia lucruri, fara sa lase urme. doar ca de fapt a lasat urme, mult mai nasoale, si el nu stie asta. deci sa il pedepseasca cineva. ca altfel o sa raman cu impresia ca vizorul este cea mai buna inventie de pe pamant.

1 comment:

corina de la manzicii said...

mi-ai trezit niste amintiri de mi s-a facut pielea de gaina si un gol in stomac... :( realitate de cosmar sau cosmar real... groaznic ...