take your time

December 21, 2008

mania de craciun

Doamne Dumnezeule care esti in ceruri si mai arunci din cand in cand cate un ochi asupra muritorului in preajma craciunului, fa ceva cu toti mancaii care nu se mai satura si care parca au stomacul din ce in ce mai mare in perioada asta.
cat de mare sa ai buzunarul si stomacul si cheful sa stai la cozi kilometrice pentru mii si mii de plase carrefour si selgros si kaufland si care mai sunt?!
cu sau fara criza, se inghesuie lumea inafara magazinului si inauntru, de parca ar fi ultimul craciun, ultima masa cu sarmale si carnati, ultima adunare unde pui cea mai mare fata de masa pe cea mai mare masa si cu tacamurile bune si vinul fiert.
este incredibil, dar cat se poate de adevarat cum sotia tine loc in parcare sotului care vine cu masina de la 500m, cum se fura carucioarele in supermarket, cum alearga si dau branci oameni ca sa prinda loc cat mai in fata la coada de la casa.
sa fii spectator e fun pana la un punct. dupa aia te cam ingrozesti, ti se face sila si pana iesi te apuca nervii.
pentru ca te duci dupa o paine-doua si inevitabil devii spectator. doar n-o sa stai la ditamai coada doar pentru asa ceva. mai ales cand nimeni nu e milostiv si nu te lasa in fata, caci 2 minute conteaza la aranjarea mesei, langa bradul incarcat si cu muzicuta cu jingle belsi.
incredibil, dupa cum spuneam. dar ce bine e cand toate astea sunt gata la timp, cand te-ai gandit dinainte la cum sa previi nervii astia decat sa ii tratezi si mai ai si parinti si prieteni care se preocupa sa fie toate cele deja cumparate si pregatite.
Doamne-ajuta.
vascul e si el la locul lui, coronita la fel, lipseste bradul, dar nici aici nu-mi fac probleme.
sanatatea scartaie, aici ma gandesc mereu de 2 ori, dar din nou, Doamne-ajuta si sa fie mai bine de la anu'. :)

2 comments:

Unknown said...

Foarte adevarat. Trist, dar real. Frumos relatat, felicitari!

ana si maria said...

mda. cam asa e.
macar sa relatam, ca de schimbat ceva, mai greu.