take your time

April 11, 2008

un mambo craze dupa un cvartet pentru o lavaliera

dupa 'cvartet pentru o lavaliera' vazut in seara asta la mnac, am simtit nevoia sa vin acasa sa ascult din nou de phazz / mambo craze.



spectacolul a fost foarte bun. poze aici. 3 tineri inchisi intr-o cabina telefonica. exista un microfon, exista si o lavaliera. fiecare cu scop bine determinat. trebuie sa mergi sa vezi. cum reactioneaza oamenii intr-un spatiu inchis, restrans, cum se contopesc corpurile lor, cum se inlantuie actiunile, odata cu fiecare miscare, atingere, respiratie. toate astea pe marginea unor fragmente de muzica. de fapt sunete care pot alcatui pentru spectactor un fel de muzica sacadata, dar la care intervalul este mai lung. trairile sunt diferite si exteriorizate la maxim. pentru ca numai asta poti face intr-un astfel de spatiu. sa stai degeaba nu este o solutie. asa cum spune vava stefanescu, este vorba de 'corpul fragmentat si multiplicat' intr-o serie de trairi, de reactii si de atitudini. afla detalii, aici.

asta seara a fost prima reprezentatie. din 3, deocamdata. pentru ca metoda de finantare este diferita. 'Eprimul proiect în jurul căruia s-a făcut un parteneriat între o persoană fizică (Răzvan Penescu, realizatorul sitului cultural LiterNet.ro) şi o instituţie publică (Administraţia Fondului Cultural Naţional)'. iar continuarea spectacolului depinde de oameni care vor sa finanteze. sper sa existe mai multe de 3.
eu aveam altceva de facut in seara asta, lucru important de altfel, dar nu puteam sa pierd asa ceva. mai ales ca aveam invitatie. si ma bucur ca am ales sa merg sa il vad. fapt pentru care, multumesc mult, maria.

cam atat. a fost frumos. un spectacol care dureaza cat vrei tu sa dureze. daca mergeti, o sa intelegeti. iar terasa de la mnac este extraordinara. muzica, superba. there are no perfect words for the great feeling.

Cvartet pentru o lavalieră
Coregrafie: Vava Ştefănescu
Artist sonor: Julien Trambouze
Cu Mihaela Dancs, Carmen Coţofană şi Adrian Stoian

"Trei oameni constransi sa imparta o vreme spatiul dintr-o cabina telefonica. Raporturile dintre ei vor fi mereu altele, la fiecare reprezentatie, un amestec de senzatii"

1 comment:

maria said...

pas de quoi! my pleasure any time to enjoy time with my lovely friends:)