take your time

February 20, 2008

sprite la nevoie se cunoaste

ieri am ramas in pana de curent. in alte locuri se luau hotarari importante, se faceau planuri pe termen lung, se stabileau indici economici, se dezbateau probleme nationale...noi am ramas fara curent. la serviciu. si a durat ore bune. fara caldura, fara lumina. la un moment dat, am plecat acasa mai devreme. si am dormit. mult. si a fost foarte foarte bine.
care a fost insa prima reactie dupa ce mi s-a inchis calculatorul?
am sunat la 0750 SPRITE. (pentru urgente sau cazuri extreme)
:)))
caci oricum aveam in gand treaba asta, sa vad ce mesaje fantastice de salvare, ajutor si sustinere ofereau oamenii pentru a le face viata mai usoara semenilor lor aflati la ananghie.
ce-i drept, m-am distrat ceva. se facuse liniste in birou, toti il ascultau pe barbatul ironic care dadea niste lectii de viata.
dupa cum urmeaza:
daca ti-ai rupt piciorul drept, apasa tasta 1.
in primul rand, esti sigur ca ti-ai rupt piciorul drept? cat de important e piciorul drept pentru tine? sunt atatia oameni pe lume care reusesc in viata fara piciorul drept. unii chiar fara ambele picioare. asa ca bucura-te de aerul proaspat, de brazii falnici din jurul tau si peisajul mirific si lasa durerea sa treaca pe langa tine.
daca ti-ai rupt piciorul stang, apasa tasta 2.
hai recunoaste. piciorul stang nu a fost niciodata un punct de sprijin pentru tine. si gandeste-te ca poate e chiar mai bine ca ti l-ai rupt. pentru ca de acum ai mult mai putine sanse de a da cu stangul in dreptul. gandeste pozitiv si nu te lasa coplesit de durere cand nu este cazul.
daca ti-ai rupt mana dreapta, apasa tasta 3.
daca ti-ai rupt mana stanga, adica cealalta mana decat cea descrisa anterior, apasa tasta 4.
de cate ori nu te-ai incurcat in stanga, dreapta, stanga, dreapta?! ba, uite-te ce skate are ala din stanga si tu te uiti natural in dreapta. de acum confuziile astea dispar ca prin minune. gandeste-te ca nu vei mai incurca nicioadata stanga cu dreapta. stanga va fi mereu mana rupta. deci, totul este sub control.
daca te-ai lovit la cap, fie inchide si mai suna o data. pentru ca deja ai uitat tot, fie apasa tasta 5. tasta 5!
daca ai reusit sa apesi tasta 5, inseamna ca lovitura nu e grava. probabil un cucui sau poate ca te-ai lovit in furunculul din frunte. totusi, afla ca o lovitura la cap te poate face sa te gandesti mai mult la scoala, la prieteni, chiar si la parinti. de cele mai multe ori, o lovitura la cap poate fi benefica. asa ca nu o lua in tragic si treci peste durerea care te-a cuprins.
pentru entorse, contuzii, julituri sau alte nimicuri, apasa tasta rosie a telefonului mobil si nu mai suna decat in cazuri grave. daca te-ai ratacit pe traseu, apasa tasta 6 sau inchide si suna un prieten.
te-ai ratacit? inseamna ca nu mai stie nimeni unde esti. si evident nimeni nu stie ca te-ai ratacit. asa ca nimeni nu va rade de tine. gandeste-te doar la ce o sa le spui, daca vei gasi vreodata drumul de intoarcere.
pentru ameteli, apasa tasta 7.
daca pur si simplu iti este frica, apasa tasta 8.
se canta oda curajului: cantecelul.
sunt singurel bing, bang,
printre copaci, bing, bang,
si sunt lovit, bing, bang,
si sangerez, bing, bang.
dar chiar nimic, bing, bang,
nu ma va opri, bing, bang,
sa cant acum, bing, bang,
un cantecel, bing, bang.
eu in birou, cu colegi, fara copaci, fara sangerari si lovituri primite, nu am cantat, dar am ascultat cu placere. :))
si f important: daca intr-adevar ai o problema, inchide si suna la 112.
am reprodus cateva dintre textele ascultate...caci e destul de multa vorbarie. didn't do any good. curentul nu a venit. dar am auzit ce le-a debitat mintea altora. unele au fost chiar amuzante.

5 comments:

Carina said...

Vezi, daca aveai curent cu siguranta nu te distrai asa ;))

ana si maria said...

da,da, asa e.
daca am apucat sa si notez cateva dintre mesaje, am avut si timp si chef...:)))

Unknown said...

Daca iti mai pica in asa hal curentul o sa ajungi o scriitoare desavarsita. Logic, glumesc. Nike... just do it!

ana si maria said...

i will do that. o sa scriu si cu si fara curent. fara ar insemna sa mai si salvez continutul. :)
desi dupa ce am citit pe blogul tau trimiterea la kafka "Sa scrii inseamna sa te dezvalui in exces"...ma mai gandesc.:)

Anonymous said...

ar trebui introdusa o noua optiune la 0750sprite: daca ti s-a stins lumina si ti-e frica, apasa tasta x....=)))=)))) pana una-alta, gasiti noi lectii de viata sunandu-l pe ironicul psiholog ;).