take your time

February 7, 2008

despre marco evaristti si creatiile lui

l-am descoperit pe marco evaristti. artist danez, nascut in chile. creatii controversate, soldate cu diverse reactii, cu ceva accidente, experimente creative, arest. explica el mai multe, pe blogul personal.

a bagat niste pestisori intr-un mixer si i-a lasat la indemana vizitatorilor unui muzeu, a facut sculpturi care de care mai ciudate, a pictat un iceberg in rosu, apoi mont blanc-ul, le-a dat de mancare unor prieteni la o cina resturile ramase in urma unei liposuctii suferite la un moment dat intr-un spital...sub forma de chiftelute...si multe multe altele si are in plan tot felul de alte chestii (sa coloreze un norisor deasupra vienei, apoi cascada niagara, sa imbrace in alb un oras din chile, etc.).




tipul pare foarte tare, sigur pe el, cu convingerile si opiniile sale. si trebuie admirat pentru asta. pentru ca se pare ca in spatele fiecarei actiuni exista un motiv. este arta, dar nu este doar arta.

a colorat muntele ca sa atraga atentia asupra poluarii, si-a oferit propria grasime pe farfurie facand referire la nebunia chirurgiei plastice, icebergul a vrut sa promoveze protectia mediului inconjurator (plus semnalizarea printr-un protest artistic a unei actiuni a SUA de a arunca deseuri nucleare). de fapt a existat o trilogie gandita pe tema culorii rosii, considerata de el 'culoarea dragostei', dar si 'un imn al fraternitatii intre popoare'.

- icebergul din groenlanda,
- o duna si cateva animale in tunisia,
au alcatuit trilogia rosie. proiect dus la capat cu vopsea pe baza de sucuri de fructe, biodegradabile, respectiv alte materiale in cazul mont blanc-ului.



fantanile colorate de la noi par sa fi fost mic copil.

No comments: