take your time

January 21, 2008

pierdut permis auto

explicam mai jos ce si cum cu pierderea actelor. de fapt a portofelului plin cu acte si tot felul de alte lucruri.
acum sunt pe punctul de a-mi ridica buletinul cel nou si zic sa ma interesez cu permisul. adica m-am interesat o data la politie cand am stat la coada pentru buletin, dar mi s-a spus: 'stai linistita, intai fa-ti buletinul si dupa aia vino sa stai la coada si pentru permis'. de fapt la udriste la coada.
dar inainte am dat un search: acte necesare pentru eliberarea unui nou permis de conducere in cazul pierderii.
si a aparut o lista infricosatoare de documente (infricosatoare din cauza timpului pierdut).
printre care: declaratie de pierdere, nota de inregistrare la monitorul oficial, fisa medicala, fotografii, fisa detinatorului de permis de conducere, copii, taxa la CEC.
oh my god am zis si am pus mana pe telefon. sa sun la udriste ca asa-i cel mai bine: 021/323.30.30 adica.
si m-a calmat o tanti draguta, care mi-a spus ca informatiile nu prea sunt actualizate pe site-urile astea si ca nu mai trebuie una alta. de fapt unele inca trebuie, dar se fac la ei.
e nevoie deci de:
- buletin, copie si original
- taxa la CEC (doar la CEC, nu mai e la si BCR sau BRD) de 50 Ron
si atat.
fotografii iti fac ei, fisa detinator completezi la ei, dovada ti-o dau ei, de fisa medicala au nevoie doar cei care au permisul de cel putin 10 ani (deci nu ma incadrez, inca). declaratie la monitor, no need to.
uf!
si inca ceva: program de lucru - 7-20
alte adrese si telefoane utile in cazuri din astea, aici.

8 comments:

Anonymous said...

foaaarte utile informatiile :) eu l-am pierdut aseara si e bine sa stiu dinainte ce trebuie sa fac...(si cati bani tre sa dau :( ) of..de ce nu pot oamenii sa se gandeasca si sa faca un bine altora?? trebuie sa imi fac buletin, permis, card, abonamente..si nici macar nu aveam bani in portofel..

Stefan Stroe said...

Buna informatie! :)

Si eu trebuie sa imi schimb niste acte... ;)

ana si maria said...

da, deci schimbarea actelor este nenorocire. dar am rezolvat intre timp. plus ca la permis a mers f repede. am completat declaratia de pierdere si fisa detinator auto, m-au tras in poza, si permisula fost gata cam in 3 ore.

Anonymous said...

Ce bine ca am gasit aici informatiile astea. Aveam permisu pierdut de 3 luni si nu-mi venea sa-l mai fac vazand lista cea mare de acte necesare.

Anonymous said...

Ce sa mai zic eu ca l-am pierdut de un an si am zis ca decat sa parcurg iar toti pasii aia stupizi mai bine circul fara si platesc amenda daca sunt prins

Anonymous said...

multumesc mult!chiar m-am speriat cand am vazut lista aia:0!!

Anonymous said...

Multumesc mult pentru informatie....mi-am pirdut si eu ieri portofelul cu buletinul si permisul in el ..si nu am speranta sa mi-l inapoieze cineva ca doar traim in Romania

Lungu Laurentiu said...

Multumesc pentru informatie!