take your time

November 26, 2007

vrei sa scrii pe blog la laptop?

Intra cu blogul tau in cursa pentru un ASUS Eee PC.
zice concursul organizat de PC News. adica scrie un slogan pentru Eee PC.

si cum sa nu incerci cand miza este un laptop atat de mic, dar cu avantaje atat de mari!

900 de grame, deci mic! pot sa-l iau si la mall, si pana la cafeneaua din colt si in drum spre Sibiu sa-l folosesc in hot spoturile wireless.

adica, il pot lua oriunde, il pot folosi si eu si prietenii la nevoie. si poate daca vede la mine, o conving si pe mama, ca pe ea trebuie s-o atraga si estetic si functional. "poate sa coste mai mult, dar sa fie bun, dom’le". zice ea.

cu procesor Intel, memorie DDR2 de 521MB, plus hard disk SSD de 4GB si sistem de operare Linux, laptopul asta este perfect functional.
si mai zice ca are de toate pentru toti: wireless, iesire VGA, 3XUSB, cititor carduri, retea, audio.

da, impresionant. imi place. cred ca ma pot obisnui repede cu el. :)

si pot sa-l iau si pe verde, daca vreau. sau pe alb, sau pe albastru. ma mai gandesc. sau de fapt, accept ce mi se ofera. dar sa mi se ofere, caci il astept cu bratele deschise.

cum laptopul de acasa nu mai functioneaza prea bine, Asus Eee ar veni la momentul oportun. al meu laptop, isi face de cap in ultimul timp, de mi-e cam teama sa il mai mut de la birou pe masa din bucatarie, dar sa il mai si scot din casa. fapt pentru care am inceput sa strang fonduri pentru un alt laptop (caci de reparatii, nu poate fi vorba...always think twice, daca nu e mai indicat unul nou, decat unul vechi reparat cam la acelasi pret). asa ca ar veni la tanc. si uite asa as putea redirectiona fondurile catre cadourile de craciun.
ah, si foarte important despre Asus Eee PC: 3 ore de autonomie. cat sa bei un suc, o apa, un frappe eventual. sa scrii si campania cu deadline, sa trimiti cateva mailuri, sa raspunzi la mesaje, sa citesti ziarul pe net.


dar si mai important, cel putin pentru mine, este sa scriu cateva posturi interesante pe blog, cateva comment-uri la prieteni, sa pun un link-doua. pentru ca mereu vad ceva interesant de scris, de impartasit, de dat mai departe. si cum time is money, laptopul va fi mereu la indemana.
odata ce il ai, timp e destul pentru scris pe blog.
sunt zile in care uit sa scriu, pentru ca nu am avut conexiune la net, sau daca am avut conexiune, nu a mers calculatorul sau mergea atat de slab conexiunea, incat s-a inchis pagina de cateva ori si nu s-a salvat textul. si uite asa, este un rollercoaster al scrisului pe blog sometimes. asa ca please, no more.

ar fi al doilea laptop, (de fapt al treilea, pentru ca primul a fost mostenit de la o generatie la alta si nu a trait prea mult), dar ala care le bate pe toate restul.

si cu siguranta si-ar gasi loc peste tot. in casa, in masina, pe drum, in tren, la birou (cand calculatorul asta o mai ia razna), la starbucks sau prin unirii.
oriunde vine ideea (creativa sau nu), acest Asus Eee trebuie sa imi fie aproape.

pentru ca pe blog nu scrii planificat, la ore fixe, in anumite zile. eu cel putin incerc sa scriu in fiecare zi. dar ce sa fac in momentul X cand imi vine sa pun un gand -negru pe alb- (vorba vine) si calculatorul ma lasa balta sau sunt in carrefour si mai am 2 ore pana acasa. asa ma opresc frumos pe drum, caci nu zic nu unui ceai cald sau unei ciocolate calde in oras, pregatita mult mai bine decat acasa.

ca mult mai duceam dorul unui laptop ca asta, cand eram plecata cu bursa la madrid si acolo era la ordinea zilei sa vii cu laptopul dupa tine, sa scrii cate randuri vroiai, in orice moment al zilei. si pentru atunci cand se intrevede un master, o iesire de orice fel inafara, vreau si eu sa fiu pregatita. si nu numai.

ma pregatesc pana atunci cu variantele de slogan, ca sa las minunea sa intre in casa. minunea tehnologica. ca alte minuni... sper sa le aduca mosul. anul asta, daca se poate. daca nu, eu am rabdare.


variante slogan:

in cautarea sloganului, am luat in considerare si conceptul care sta la baza numelui si anume: Easy to Learn, Easy to Work, Easy to Play = Eee PC.
care concept se bazeaza la randul lui, pe ideea de mobilitate. in orice situatie. mobilitate, care se traduce prin usurinta in utilizare. adica poti scrie la el oriunde si oricand. astfel ca propunerea principala de slogan ar fi un indemn catre utilizatori sa scrie pe blog, dar nu oricum, ci la laptop. implicit, vor putea sa scrie oriunde. de fapt, in orice loc in care isi vor lua laptopul cu ei.

Vrei sa scrii pe blog la laptop?

pe asta l-am bagat la inaintare, pentru ca este cel mai simplu de retinut, cel mai clar, care exprima indirect dorinta de a folosi cu placere laptopul atunci cand scrii pe blog. pentru ca intrebarea are raspunsul implicit: numai cu astfel de laptop, poti sa scrii pe blog.
mi-am exersat insa imaginatia pe mai multe propuneri. si asta pentru ca nu s-a specificat in ce limba (romana sau engleza) se poate construi sloganul.
astfel ca:

- Asus PC. Blogger’s Eeexpert Gadget.

- Eeexperimenteaza cu ASUS.

- Asus Eee. What a PC!

si toate aceste au venit dupa multe altele, de genul: your personal mobile notebook / the notebook on the move / Get mobile. Get Asus Eee PC. / Eee PC. Choose to be mobile. / writing in motion notebook. / Asus Eee PC. Agenda ta mobila. / Small PC for Big Blogs / Asus Eee PC. Eeexpert in blogging.

se vede ca mi-l doresc :))
voturi ca sa castig, direct aici
:)))
update: gata, am intrat in cursa. dar mi-au ales alt slogan. si anume:
Asus PC. Blogger’s Eeexpert Gadget.