take your time

November 15, 2007

in noiembrie se numara demisiile

am avut parte de o luna de demisii.
oameni care au plecat din agentie din diferite motive.
pluteste ceva in aer, ca am si alti prieteni, care au si-au dat demisia din diferite companii/firme/institutii si au luat-o pe alt drum. mai bun, banuiesc, caci asa pui problema inainte de preaviz: daca acolo va fi mai bine, daca voi primi mai multi bani, mai multa atentie, voi gasi o atmosfera mai buna, oameni mai veseli, mai buni, mai responsabili, mai mult respect, mai multe bonuri de masa, un laptop, un telefon, o masina de serviciu, o floare pe masa la fiecare aniversare, cate un teambuilding memorabil sau un training remarcabil, etc.
cand demisionezi inseamna ca te dezici de o anumita misie/misiune? si te angajezi sa incepi alta?
demisie = act, cerere scrisa prin care cineva sa retrage dintr-o functie sau renunta la un post.
la ce mai renunti cand iti dai demisia inafara de functie? la colegi, prieteni, la cativa ani de job-ul ala, la anumite deprinderi specifice locului, valori, idei, la obiceiuri...doar pentru a-ti face altele...sau poate ca nu renunti. le transferi, undeva in subconstient. si le dezvolti intr-un alt mediu. mai bun.
e greu cu demisiile astea. daca tu demisionezi, benevol, te bucuri ca scapi. daca esti constrans, inseamna ca o se bucure altii, ulterior. oricum ar fi, cineva tot se supara.
madalina, prietena mea cea mai buna, a demisionat si ea, astazi. din motive pe care le cunosc si le inteleg. si chiar isi dorea asta de ceva vreme. sa schimbe locul de munca. desi domeniul in care lucreaza ii place foarte mult. si totusi e demoralizata si nici aia nu sunt prea fericiti din cate am inteles. succes ii doresc, caci e nevoie si de curaj sa-ti scrii demisia. de oriunde ai pleca.
in ziua demisiei mele, eu nu vreau sa supar si nici sa fiu suparata.

1 comment:

Anonymous said...

Nu ai cum sa te desparti, fara sa declansezi reactii de-o parte sau de cealalta. Sta in firea lucrurilor. Cineva se va bucura sau se va intrista, in functie de natura relatiei. Am trait de multe ori, de-o parte si de alta a baricadei, amalgamul de sentimente. Si inca nu m-am obisnuit cu senzatia.

... intr-adevar, noiembrie e luna demisiilor. Cel putin, in 2007.