take your time

May 8, 2007

de la bulgari citire

completare la postul cu bulgaria. poze din nessebar si kaliakra...de altfel superbe. nessebarul medieval, peninsula inclusa in programul UNESCO de restaurare si conservare a monumentelor lumii, este ceva unde parca timpul s-a oprit in loc si viata de acolo cunoaste numai soare, caldura in suflet si la vorba, stradute pavate la stanga si la dreapta, cu biserici medievale, case din piatra, caramida si lemn, cu elemente orientale, cu balcoane pline de flori si pereti scorojiti pe alocuri...o minunatie. si toate astea alaturi de drumul de langa apa cea curata si albastra, caci neagra nu prea este...


ca o sighisoara in plin festival de arta medievala, micile magazine si tarabe te intampina cu souveniruri sau fotografii, vederi, obiecte din lemn sau piatra, apoi expozitiile te indeamna sa le admiri si peisajul la facut poze...multe si frumoase.



nessebar
capul kaliakra este un colt de lume, la care nu poti ajunge decat daca stii despre acest loc dinainte...este izolat, dar extraordinar de frumos la vedere...cu ceva ruine, cu vestigii arheologice, o mica capela din piatra...din nou apa curata si albastra-verde (pe care turistii o admira neincetat), kaliakra nu trebuie ratata, chiar daca nu comunica prea bine cu celelalte localitati din zona...soseaua insa este buna si peisajul superb.
kaliakra
am mai vizitat si varna, orasul care leaga statiunile de vama ruse...foarte dragut si asta.nu ma asteptam. este o constanta a lor, dar mai draguta, fara cazino, dar cu faleza si cu parcuri frumoase, cu magazine interesante si multa verdeata...si cu mult trafic.

varna


in albena, desi lumea se tot duce si se tot vorbeste de statiune, nu prea era nimic...interesant. ce-i drept, erau din aia care nu au considerat ca 1 mai e un moment propice pentru afaceri si nu au deschis multe...deci nu tu miscare, nu tu actiune...asa si asa.mai vedem pe viitor, desi nu cred ca o sa mai ajung pe acolo.

albena

am fost acum o data, le-am luat pe rand, ne-a placut ce ne-a placut si acolo mergem, daca mai mergem.:))

No comments: